Нефтохимик победи Дунав с 1:0

_V0X0356Пред около 100 зрители отборът на Нефтохимик постигна поредна победа в контролите. Този път лидерът в Б футболната ни група се наложи над Дунав Русе с 1:0. Единственото попадение в мача реализира Хюсeин Филипов с глава след центриране отляво на Иван Иванов в 74-та минута на мача.

Двубоят предложи доста силова игра от страна и на двата тима, които опитваха да се надиграват на тежкия терен на стадион Червено знаме в квартал Долно Езерово. Гостите стояха добре на терена и успешно противодействаха на по-класния тим на Нефтохимик.
След мача старши треньорът на бургазлии Димчо Ненов изказа специална благодарност на гостите за контролата и им пожела от следващия сезон да изграят отново в професионалния футбол. Ненов дори бе категоричен, че с този състав Дунав би се наредил сред първите шест отбора в Б футболната ни група.
Що се отнася до Нефтохимик наставникът отново бе критичен към футболистите, като отбеляза, че в мача са се допуснали доста сериозни грешки, които той не би искал да вижда от своите играчи. Това той отдаде както на добрата игра на съперника, така и на тежкия терен, който предразполагаше към повече борба и твърди единоборства. В заключение Димчо Ненов заяви, че в последните две седмици от подготовката има да се свърши много работа, за да може отборът на Нефтохимик да защити името и мястото си на лидер във втория ешелон.