Нефтохимик победи Мастер пред 2000 на Лазур

Отборът на Нефтохимик представи новите си футболисти пред около 2000 екзалтирани фенове на стадион Лазур.
Преди началото на мача публиката аплодира 11-те нови попълнеия и футболистите, които останаха в отбора от предния сезон. Атанас Курдов не бе сред представените нови, но изигра около 20 минути с фланелката на отбора.

Двубоят с бургаския Мастер предложи повече емоции преди почивката. Тогава Момчил Желев и Живко Петков нацелиха гредите зад вратаря на третодивизионния тим, а от удобни позиции пропуснаха Божинов, Живко Петков и Благов.

И второто полувреме премина емоционално за зрителите, но темпото на игра спадна, за което определено вина има и 30 градусовата жега над Бургас. Все пак домакините бяха по-настойчиви и в 73-та минута Емануил Манев с техничен удар от около 18 метра отбеляза единственото попадение в мача. Малко след това Румен Николов и Петър Колев пропуснаха от удобни позиции.

Най-изгодното положение за гол на Мастер бе 5 минути преди края на двубоя, когато Станислав Троев стреля, но вратарят Стоянов успя да спаси удара му. Това бе и първа загуба за момчетата на Нено Ненов в предсезонните контроли, но тимът показва израстване и със сигурност ще играе роля в третия футболен ешелон.

Утре нафтата ще тренира веднъж, а в петък ще играе контрола с Любимец.