Нефтохимик представи официално Атанас Атанасов

2013-10-23 16.07.18

„Надявам се в Нефтохимик да се случат позитивни неща, чрез които би трябвало да завършим над чертата с изпадащите – заяви на пресконференция днес новият наставник на отбора Атанас Атанасов.

„С една добра селекция през зимната пауза е възможно да имаме сили да победим всеки един отбор във втората седмица. Най-важното сега е през оставащите кръгове до паузата да натрупаме достатъчен брой точки, за да тръгнем от една по-добра изходна позиция в решаващите мачове напролет – добави той.

Наставникът подчерта, че при първото си идване в Бургас не е имал финансови разногласия с ръководството, каквито информации бяха тиражирани некоректно от някои бургаски медии, а принципни различия по въпроса за играчите, на които той желае да разчита. Този въпрос в момента не стои на дневен ред и треньорът започва без проблеми от това естество своята работа.

“Имаме футболисти, които са си изградили име в българския футбол. Притежаваме и по-млади момчета с качества, а е радващо, че ще дадем шанс и на 4-5 юноши да се докоснат до първия отбор. Аз съм работил с млади футболисти и съм сигурен, че в Нефтохимик има такъв потенциал. Надявам се да направим една добра сплав между всички – допълни наставникът”.

Атанасов разкри, че е опитал да привлече в състава на Нефтохимик опитните Станислав Жеков и Диян Молдованов, но това се е оказало невъзможно, поради факта, че те са играли за други отбори. Все пак пореден опит за привличането на двамата ще бъде направен при отварянето на зимния трансферен прозорец.

„Привържениците на Нефтохимик са едни от най-преданите – допълни Атанасов. Те са били навсякъде с отбора – и във “В” група, и в “Б”, така че вярвам, че ще ни подкрепят подобаващо и в Сливен”,  и по време на гостуванията ни.

От своя страна Изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов заяви, че ще направи всичко възможно Нефтохимик да завърши полусезона, като ще продължи търсенето на финансиране за отбора.