Нефтохимик подписа с Андон Гущеров

gushteraНефтохимик обяви първото си лятно попълнение. Тази сутрин ръководството на клуба подписа договор с Андон Гущеров. Договорът на полузащитника е за една година.

Андон Гущеров е роден на 16.02.1990г. в Петрич. През годините е носил екипите на Беласица (Петрич), Славия (София), Волов (Шумен), Монтана, Пирин (Благоевград) и Септември (Симитли). С последния си отбор на два пъти наказва градския съперник на Нафтата – Черноморец.

Към Гущеров интерес имаше и от страна на тазгодишния носител на Купата на България, Черно море. Заради добрите си впечатления от отбора на Нефтохимик и по-специално от спортно-техническия директор Костадин Джамбазов обаче футболистът избра да дойде в Бургас.

„Първо искам да благодаря на ръководството на клуба за гласуваното доверие. Нефтохимик е отбор с традиции в А група. Надявам се да постигнем целта – връщане в елита. Пожелавам си да съм жив и здрав и да вкарвам колкото се може повече голове”, каза за клубния сайт новото попълнение на „шейховете”.

„Чухме добри отзиви за момчето, надяваме се да пасне в отбора. Спортно-техническият директор на клуба Костадин Джамбазов го предложи и се запозна с неговите качества”, уточни изпълнителният директор Николай Тодоров.