Нефтохимик призова феновете за европейско поведение на морското дерби

16889_487287638024375_1818546353_n
Административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров, призова зелените фенове към цивилизовано поведение по време на двубоя с градския съперник в петък. Тодоров изрази убеденост, че привържениците на нафтата ще подкрепят отбора безрезервно, както винаги досега. Той припомни, че внасянето на пиротехника на стадиона е недопустимо, а нарушаването на това правило, би довело до сериозни санкции за клуба.

Тази сутрин в полицията са уточнени маршрутите на двете шествия, които паралелно ще се проведат в Бургас от привържениците. Зеленото ще тръгне от Общината, ще премине по Александровска, след това по бул. Стефан Стамболов, ще свие надясно след Механотехникума, за да стигне до паркинга зад стадион Лазур.

Там зелените ще влязат през зоната за гости, но няма да бъдат настанени в „клетката”, а ще заемат места в 8-ми, 9-ти и 10-ти блок на стадиона, които се намират до старото табло, откъм морето. По същия начин ще влязат и феновете на Черноморец в ответния мач, който е в началото на ноември, когато домакин ще бъде отбора на Нефтохимик.

От полицията са взели мерки за охрана на двете масови прояви, като и оттам апелират за сдържаност и толерантно поведение преди, по време и след мача на стадион Лазур.