Нефтохимик продължава подготовката си в Македония и Словения

Отборът на Нефтохимик ще продължи своята подготовка за предстоящия сезон с още два лагера в Македония и Словения. Преди това обаче днес бургазлии ще срещнат отбора на Марек (Дупница) от 19:00ч на стадион „Раковски“. Контролата ще бъде много важна за спортно-техническото ръководство, защото ще е последно „отсяване“ на групата преди заминаването на отбора за чужбина. Междувременно Радой Божилов стана поредното ново попълнение в селекцията на Нефтохимик.

Радой Божилов е роден на 13 декември 1995 година и играе на позицията полузащитник. Радой е юноша на ЦСКА София, като за последно играе за Миньор (Перник).

В събота 03.07. „шейховете“ ще отпътуват на едноседмична подготовка за Македония, където имат предвидени три контролни срещи с именити противници от западната ни съседка.

Седмица по-късно Нефтохимик заминава за Словения, където ще довърши своята подготовка в 10 дневен лагер в който също са предвидени няколко контроли.

Към момента имаме трима чужденци на проби от френски произход, играещи в предни позиции, сподели Николай Маринов – спортен директор.
Уверявам Ви, че подготовката върви повече от добре и на професионално ниво. Вратаря Марин Орлинов преподписа своя договор с нас за още една година, а след недоразумението с помощник треньора мястото вече е заето от Калоян Генов. Млад специалист идващ от ЦСКА, добави още Маринов.