Нефтохимик се готви за мача с ЦСКА

IMG_9867

Днес футболистите на Нефтохимик ще се съберат за първа тренировка през новата седмица. По-дългата ваканция бе

отпусната от наставника Атанас Атанасов поради факта, че следващия мач на отбора в първенството е предвиден чак за 25-ти ноември, когато нафтата ще приеме ЦСКА. Двубоят е планиран за стадион Хаджи Димитър. Неприятното за феновете от Бургас е че мачът с армейците е в работния понеделник от 14.30 часа и много от привържениците на клуба няма да имат възможност да пътуват до Сливен.

От заниманието днес се очаква да отсъства Христо Лемперов, който е със съмнение за сериозно мускулно разтежение. Играчът напусна последния мач със Славия още в 19-та минута, поради травмата, която получи. Утре ще се установи с точност колко ще трябва да почива Лемперов, като очакванията са за около две седмици. При всички положения обаче играчът остава под въпрос за двубоя срещу „червените” от столицата.

Другият футболист, който със сигурност ще липсва на отбора за предстоящия двубой с ЦСКА е Петър Димитров. Дисциплинарната комисия санкционира играча за една среща и го глоби с 400 лева за мача със Славия.

Останалите играчи ще тренират на базата в Долно Езерово, като надеждите са над Бургас да не вали сериозно, каквито са прогнозите за времето, за да може теренът да е в добро състояние за водене на нормална подготовка. Към този момент отборът не е предвидил контролни мачове с други съперници, но със сигурност ще бъдат проведени двустранни игри за отработване на някои нови тактически варианти и стандартни ситуации.