Нефтохимик се събира за първа тренировка

IMG_9634

Отборът на Нефтохимик ще направи своята първа тренировка за седмицата в подготовка за мача с Литекс тази неделя.

Двубоят най-вероятно ще се играе отново в Сливен, където домакините създадоха отлични условия и при домакинството с Пирин Гоце Делчев.

Очаква се всички футболисти в отбора да са на разположение на Антон Спасов и днес да се включат в встъпителното занимание. Програмата изготвена от треньора предвижда всеки ден по една тренировка, като ако времето се задържи без валежи заниманията ще се провеждат на базата в Долно Езерово, а при евентуално влошаване ще се търсят алтернативни варианти за терен. През миналата седмица, когато три дни валя непрестанно, отборът проведе заниманията си на големия терен в спортен център „Изгрев”.

От тренировката днес със сигурност ще отсъства Диян Лефтеров, който е със сериозна контузия в глезена. Най-оптимистичните прогнози са играчът да е готов за градското дерби след две седмици, но със сигурност бранителят ще пропусне поне два мача на отбора. На линия за днешното занимание ще бъде Любомир Божинов, който вече е по-добре и треньорския щаб се надява неговата травма да е напълно отшумяла, за да може да вземе участие в тежкия мач срещу Литекс в неделя.