Нефтохимик стана общински клуб. Новият изпълнителен директор е Пламен Михов

20160608_130522 (Small)Община Бургас официално придоби контролния пакет акции от Нефтохимик. Днес досегашният собственик на клуба Павел Бошнаков прехвърли 51 % от акциите на местната администрация, представлявана от кмета Димитър Николов.

„Пожелавам успех на Нефтохимик в новата Първа лига на България и каня всички бургазлии на първия мач от шампионата.“ – каза градоначалникът. Той уточни, че на 5-ти юли ще се проведе общо събрание, на което общината ще излъчи своите представители в акционерното дружество.

След официалното прехвърляне на акциите бе представен новият изпълнителен директор на Нефтохимик. Това е бившият директор на направление „Детско-юношески футбол“ в БФС Пламен Михов. Той е роден в Бургас, на 1 май 1965 г. Бил начело на Детско-юношеската школа на Нафтекс, като я превръща в една от най-продуктивните и конкурентноспособни в страната. През 2007/2008 г. е старши треньор на отбора.IMG_2775 (Small)

„Знам с какво се захващам и знам, че ще бъде изключително трудно. В рамките на 10 дни трябва да сглобим нов отбор, който да участва в първенството. От един изпадащ отбор трябва да направим отбор, който да играе с успех във Висшата лига. Именно затова е и моето желание да заложа на кадри от Бургас – момчета, с които съм работил и съм постигал успехи. Създали сме работна програма за 3 години. През първата година трябва да изградим боеспособен отбор, който да се утвърди в първенството, да създадем една изключително добра  Детско-юношеска школа, защото тя ще е в основата на пирамидата на този клуб. Община Бургас ще предостави достатъчно добри условия и с добрите треньорски кадри, с които разполагаме ще постигнем успехи. През втората година – надграждане на първия отбор с няколко състезатели, които са по-висока класа, отбор, който през третата година да се бори за място в първата IMG_2773 (Small)шестица и шанс за участие в Лига Европа.“ – каза новият изпълнителен директор.

Той представи и останалите кадрови промени в ръководството и треньорския щаб на клуба. Технически директор става Димитър Костов, а на поста административен директор остава Николай Тодоров. Старши-треньор на отбора става Димчо Ненов. Негови помощници ще са Тодор Киселичков и Ганчо Евтимов. Все още не е взето решение кой ще се заеме с подготовката на вратарите.

Детско-юношеската школа поема Мирослав Кралев – досегашен помощник-треньор на юношеските национални отбори. Михов подчерта, че школата вече няма да е обвързана с такси и децата и юношите ще тренират напълно безплатно в Нефтохимик.