Нефтохимик тренира в пълен състав за Септември Симитли

Отборът на Нефтохимик започна усилена подготовка за поредицата тежки мачове, които предстоят след кратката пауза от Световните квалификации.
Днес отборът се събира за първа тренировка през седмицата, а за утре старши треньорът Димчо Ненов е заложил две тежки тренировки. След тридневната пауза, която спортно-техническият щаб даде на футболистите, те бързо трябва да се настроят на състезателен режим за двубоите, които ги очакват.

Според изпълнителният директор Благомир Митрев, отборът трябва да се концентрира максимално, защото го очакват серия от трудни срещи. Първата от тях е срещу опитния тим на Септември Симитли тази неделя на Лазур. След това идва още по-трудното – гостуване на един от лидерите Светкавица, междинен кръг, в който отборът ще приеме друг от фаворитите в първенството – Шумен. Три дни по-късно е първият мач за Купата на България, а само седмица по-късно гостуване на бившите майстори от Калиакра Каварна.

„Влизаме в тежък цикъл от мачове, които ще дадат отговори на доста въпроси. Искрено вярвам, че след тях трябва да сме на едно от водещите места в групата – смята Митрев. Между тези мачове предстои и един особен юбилей за нас – тържественото отбелязване на 50 годишнината от създаването на клуба. Трябва да го посрещнем с победи – завърши шефът на нафтата.

От лагера на младежките национали се завърнаха четиримата футболисти, които участваха в подготовката на отбора за предстоящите Европейски квалификации в началото на ноември. Емануил Манев, Димитър Благов, Живко Петков и Петър Патев нямат оплаквания от контузии или умора от краткия подготвителен лагер и днес ще участват пълноценно и в първата тренировка на отбора за седмицата.
До мача със Септември Симитли, Нефтохимик ще се подготвя на базата в Долно Езерово и на спортен център Изгрев.