Нефтохимик ще играе контрола със Созопол

Утре /сряда/ от 14 часа на градския стадион в Созопол, домакините и отбора на Нефтохимик ще изиграят контрола. Поканата за срещата е от третодивизионния тим, който преди около два месеца игра проверка с нафтата в Долно Езерово и сега бургазлии връщат визитата.

Въпреки натоварената програма през тази и следващата седмица, старши треньорът Димчо Ненов реши да приеме поканата, за да могат футболистите на Нефтохимик да влязат в по-натоварения ритъм на очертаващата се английска седмица. В събота отборът приема Ботев Враца в мач – реванш за Купа България на Лазур, а следващата сряда играе последен мач от есенния полусезон за първенството като гост на Спартак Плевен. Освен наличния потенциал от футболисти, наставникът на Нефтохимик ще използва контролата, за да види в игра няколко момчета от юношеската школа на тима.

В мача ще вземе участие излекувалият контузия в глезена капитан Момчил Желев, както и всички останали футболисти на отбора. Единствено под въпрос остава участието е двубоя на централния защитник Велин Дамянов, който има лека мускулна травма и ще бъде запазен за мача с Ботев Враца в събота.