Нефтохимик ще отбележи 20 години от вицешампионската титла

С няколко поредни събития, отборът на Нефтохимик ще отбележи 20 години от вицешампионската титла на „шейховете“ от сезон 1996/97 г. Днес изпълнителният директор на тима Благомир Митрев разкри повече подробности около това как ще бъде отбелязана тази годишнина. Черешката на тортата се очертава да бъде демонстративен мач, който ще противопостави поколението, което спечели сребърните медали преди 20 години, срещу сегашния тим на Нафтата. Мачът ще се играе на 12 февруари (неделя) от 18:00 часа в спортна зала „Младост“ в град Бургас. Очаква се залата да се окаже тясна за всички желаещи да видят отново най-успешното бургаско, футболно поколение, а освен това за доброто настроени на публиката ще се погрижи един от най-известните български рапъри F.O., който се слави като един от големите фенове на „зелените“. От ръководството на Нефтохимик разкриха, че са подготвени много подаръци и изненади за публиката, а входът за този демонстративен мач ще е свободен.

16195618_1259183630812996_4386162327580316936_nОсвен този мач от днес на централната улица в Бургас бяха разположени изложбени пана, които проследяват най-славните години на Нефтохимик, от създаването на клубът през 1962 година до днес. Тази изложба ще продължи в рамките на един месец.

„Целта на тези събития е не да покажем себе си и какво ние сме направили за спорта в Бургас преди 20 години, а да покажем, че и в момента Нефтохимик притежава качествени играчи и те се нуждаят от подкрепа за да постигнат успехите, които постигнахме ние през 90-те години“, това заяви изпълнителният директор на тима Благомир Митрев и допълни „в момента бургаската футболна общественост се е отдръпнала от стадиона и за нас е важно хората отново да повярват в този отбор и да окажат същата подкрепа, която оказаха на нас тогава. Ние като ръководство, играчи и треньори гарантираме, че ще направим всичко възможно Нефтохимик отново да бъде там където му е мястото, а именно в челото на класирането“. Благомир Митрев каза също, че за всеки един футболист е важно да играе пред пълни трибуни, защото мобилизацията да играеш на празен стадион и тази да излизаш пред многохилядна публика е съвсем различна.

От ръководството на Нафтата разкриха, че се водят преговори с тимове от България за евентуална демонстративна среща през лятото, с която да се сложи финалния акорд в празненствата по случай 20 години от вицешампионската титла на Нефтохимик.