Нефтохимик ще си сътрудничи с испански футболен клуб

IMG_3267 (Small)Нефтохимик и испанският футболен клуб Ла Оя Лорка ще работят по общи проекти и ще разменят опит и идеи. „Шейховете“ получиха поканата за сътрудничество лично от Иван Славов – представител на клуба, бивш футболист на Нефтохимик, който от години живее и работи в Испания.

Ла Оя Лорка е футболен клуб от град Лорка, регион Мурсия, който се състезава в Сегунда дивисион Б група. Не отдавна става собственост на крупния китайски инвеститор Ху Хенбао, който поставя високи цели в развитието му. Именно негова е идеята Ла Оя Лорка да си сътрудничи с клуб от Източна Европа, като за целта е избран Нефтохимик.20160624_180441 (Small)

В знак нa уважение и готовност за бъдеща съвместна работа двата клуба си размениха тениски и флагове. Предложение за партньорство бе отправено и към женския ни отбор от  женския отбор „Лорка фемина“.

Тепърва ще бъдат обмислени всички възможни варианти за ползотворно сътрудничество между клубовете. Ще бъдат осъществени още срещи, на които ще се обсъдят бъдещи съвместни проекти.