Нефтохимик U19 стартира подготовка за новия сезон

13241279_1051162704948424_6655697766711117374_nПодготовката за новия сезон на Елитната юношеска група до 19 години на Нефтохимик стартира в понеделник. До края на седмицата отборът ще тренира на стадион Българово, всеки ден.

Тимът, воден от Венелин Петков, се раздели с 11 играчи набор 1997 г., които от тази състезателна година вече нямат право да играят за юношеска формация. Един от тях – Даниел Андреев, подписа договор с представителния отбор. На тяхно място в състава на отбора влязоха футболисти от младшата възраст на Нефтохимик, както и няколко нови попълнения от други отбори. Това са централният полузащитник Бойо Попов и нападателят Кристиян Христов, които идват от градския съперник Черноморец, както и вратарят Николай Янков от отбора на Карнобат.

На 17-ти юли Нефтохимик U19 заминава на десетдневен подготвителен лагер във Велинград, като в същия ден ще изиграе контрола с Берое, от 10:00 ч., в Стара Загора. По време на лагера ще се проведе контролна среща и с аржентинския ГЕБА (Буенос Айрес), на 26-ти юли.

От 1-ви до 4-ти август „шейховете“ ще вземат участие в тринадесетото издание на футболния турнир „Юлиян Манзаров”, който ще се проведе в Свищов.

Междувременно пред Нефтохимик все още стои възможността да участва в Елитното юношеско първенство до 17 години през новия сезон. „Шейховете“ отпаднаха от състезанието за влизане в първенството,  след като записаха победа над Верея /Стара Загора/ и загуба от Ботев 2002, но е възможно отборите, чието участие за сега е сигурно, да са недостатъчно. В тази връзка клубът е изпратил официално заявление до Българския футболен съюз, в което изразява готовност за участие. Очаква се скоро да излезе и решението на БФС, с окончателния списък на отборите, които ще формират елитно първенство за юноши до 17 години.