Николай Тодоров защити зелените фенове

IMG_8792

Административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров защити „зелените” фенове, по повод инцидента по време на последния мач с Локомотив Пловдив. Той отбеляза, че привържениците на домакините не са преминавали буферната зона между двата сектора.

„От записите на камерите ясно се вижда, че феновете на Нефтохимик не преминават буферната зона между двата сектора. Самият факт, че инцидентите стават пред тоалетните показва, че нашите фенове по никакъв начин не са ходили да търсят провокации или да се занимават с феновете на Локомотив”, коментира Тодоров.

„На който и стадион се случи такова нещо, където искате в България – гостуващата агитка излезе ли от сектора, това нещо ще се случи. За мен тук важна е първопричината, защо фенове на Локо Пд излязоха от отредения за тях сектор”, продължи той.

По повод наложеното наказание на Нефтохимик Тодоров смята, че то е много тежко.

„Доводите за това са няколко: Първо мачът не беше определен за рисков. Второ – през последните години с нашите фенове сме изградили добра комуникация на европейско ниво – каза Тодоров. Освен това знаете, че в нашия клуб опитваме да ограничим разходите. Всички знаете, че една охрана от полицията струва от порядъка на 5000-6000 лева.

Не на последно място – преди началото на първенството играхме контрола с Локомотив – останах приятно изненадан, че цялата публика аплодираше нашия отбор. Това също ми даде повод да мисля, че няма омраза и агресия. Всички тези факти наклониха везните за това да няма полиция на стадиона.

От многобройните записи се вижда, че нашите фенове не тръгват с ясната цел да се бият. Аз не ги оправдавам, но заставам зад тях”, завърши Тодоров.