Отборът на Нефтохимик замина за Банско

IMG_8692

Тази сутрин футболистите на Нефтохимик заминаха за своя подготвителен лагер в Банско. Високопланинското селище ще бъде база за „шейховете” до края на седмицата. С отбора заминаха всички футболисти, както и леко контузените Кевин Колибали и Петър Димитров.

Веднага след пристигането си, отборът ще направи тренировка под ръководството на Антон Спасов. Треньорът на нафтата е планирал до края на седмицата двуразови тренировки, а на място ще се вземе решение и за по-интензивни занимания на футболистите, които са назад със своята физическа подготовка. В програмата са включени както чисто физически занимания за издръжливост, сила и координация, така и множество тактически задачи, които футболистите ще трябва да изпълняват. На специален екран и табло ще бъдат нагледно показани основните слабости допускани от отбора, които веднага след това ще бъдат коригирани на терен в реална обстановка.

По този повод треньорският щаб е замислил и провеждането на няколко тактически двустранни игри, за да се подобри взаимодействието в съответните линии. Ще бъдат изпробвани и различни игрови схеми, като ще се даде възможност на всички футболисти в отбора да покажат своите възможности отново. В края на лагера се предвижда и физически тест, за да установи точното състояние на подготвеност на всеки един играч.

Продължават и разговорите с различни отбори за организиране на още една приятелска среща в рамките на подготвителния лагер. Очаква се по време на лагера да бъдат тествани и нови футболисти, които са свободни агенти.