Отборът на Нефтохимик с едноседмичен лагер за Ботев, Лудогорец и Левски

_T8G9333

Отборът на Нефтохимик замина за Пловдив, където утре ще изиграе първия 1/16 финален мач за купата на България.   В клубния автобус се качиха всички футболисти, които са здрави и тренират с отбора. Играчите ще се готвят в лагерни условия до мача с Левски  който е след седмица на стадион Георги Аспарухов.

Програмата за подготовка за тежките предстоящи три мача предвижда след двубоя за Купата в Пловдив отборът да отпътува за Търговище, където ще остане до другия вторник. Там футболистите ще се подготвят за двубоите с Лудогорец в неделя и Левски в сряда. Домакините предоставят много добри условия както за подготовка, така и за почивка, а близостта на Търговище до Разград е предимство и отбора ще пътува за следващия си двубой в деня на мача.

Друга причина за отсъствието на тима от Бургас е липсата на добър терен за подготовка, т. като въпреки големите усилия, които полага ръководството по поддръжката на терена в Долно Езерово, той не е в добро състояние и се нуждае от тотално обновяване. За пълната му рехабилитация обаче е необходимо време, както и резервно игрище за нормална подготовка на отбора, каквото в момента в Бургас няма. Докато отборът се готви в Търговище ще бъде направено освежаване на тревното покритие, за да може отборът на Нефтохимик да се готви нормално след завръщането си в Бургас.

Програмата за едноседмичния лагер предвижда сериозни тактически занимания за футболистите и работа по подобряването на физическата  форма. Отборът ще се завърне в Бургас непосредствено след двубоя с Левски и веднага ще започне подготовка за домакинството си срещу Локо София на стадион Лазур в неделя, 29 септември.