Официална позиция на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД относно неверните данни изнесени от общинския съветник Веселин Пренеров!

Уважаеми г-н Пренеров, на сесията на Общинския съвет на град Бургас, провела се на 30.08.2016 година, Вие изнесохте няколко абсолютно неверни твърдения, свързани с ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД. Като общински съветник би трябвало да сте човек, който изнасяйки подобни информации в публичното пространство, първо проверява данните, за които говори. Ръководството на Нефтохимик изразява несъгласието си с посочените от Вас цифри, а сега е време Вие, г-н Пренеров, да се запознаете с реалността, защото вероятно говорейки за ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД  Вашата „реалност“ е съвсем различна от фактите! А фактите са:

  1. Към този момент в представителния отбор на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД има осем местни играчи, което прави половината отбор, а не както Вие твърдите, че само 10 % от футболистите в момента са от Бургас и региона!
  2. Треньорският щаб е изграден единствено и само от представители на град Бургас!
  3. Заплатите, които се плащат на футболистите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД, са съобразени изцяло с моментното финансово състояние на отбора и от факта, че сме новаци в Първа професионална лига.
  4. Вие твърдите, че на първите два домакински мача на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД е имало 1500 зрители на стадион Лазур!? Уважаеми г-н Пренеров, на първия домакински мач на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД, срещу Дунав Русе, имаше 3200 души на стадиона, а на вторият домакински мач, срещу Берое имаше 2000 души. Отделно от тези факти, всички мачове се предават в национален телевизионен ефир, а по данни на телевизията, която излъчва срещите, десетки хиляди българи са наблюдавали въпросните футболни срещи!
  5. Говорейки за талантливи деца, добре е да знаете, че в школата на Нефтохимик тренират над 150 бургаски деца! Ние даваме шанс на младите да се развиват!
  6. На базата на какво решихте, че Нефтохимик е на „опашката“ в класирането, след като към този момент отборът е с 4 точки, на 10-то място, а 6-я в класирането Лудогорец е със 7 точки, което във футбола е една победа, г-н Пренеров (може би е добре да погледнете футболния правилник)
  7. Казвате, че Нефтохимик срами името на Бургас! Г-н Пренеров, няма нищо по-срамно от това, само 5 кръга след началото на първенството, общински съветник да има подобна позиция като Вашата!

Уважаеми г-н Пренеров, със стартирането на този проект, преди 45 дни, ние от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД очаквахме всевъзможни атаки от цяла България. Готови сме за тях и ще се борим срещу тях. Но уважаеми г-н Пренеров, изключително грозно и подло е, когато тези атаки идват от град Бургас и от хора, които сме избрали да защитават интересите на Община Бургас. Ако според Вас в интерес на град Бургас е в града да няма футболен отбор в Първа професионална лига, значи може би сте прав. С подобни действия от Ваша страна, Вие г-н Пренеров, показвате, че НЕ ЖЕЛАЕТЕ град Бургас да се върне там, където му е мястото, а именно сред най-добрите футболни отбори в България. Г-н Пренеров, заповядайте на следващия домакински мач на Нефтохимик, за да видите с очите си колко души ще има на стадиона. Все пак на следващата сесия на Общинския съвет, вероятно пак ще искате да коментирате НАШИЯ отбор и е добре да имате актуална, и най-вече ТОЧНА информация. Говорейки в местният парламент е добре да знаете, че говорите от позицията си на общински съветник, а не от позицията си на журналист.