Павел Бошнаков: „Ако нямаме финансова подкрепа от Общината, ще се замисля дали да продължа“

Днес изп. директор на  ПФК „Нефтохимик“ Павел Бошнаков даде обширна пресконференция, на която бяха засегнати най-важните въпроси, касаещи бъдещето на „зелените“. Преди няколко дни „нафтата“ поиска от Община Бургас, която притежава 51 % от акциите на отбора  да помогне с 1,5 млн. лв. при формирането на бюджета на тима за следващата година. Както е известно до този момент финансирането на Нефтохимик става основно от хипермаркети „Мастерхаус“. На пресконференцията присъстваха всички членове на УС на „зелените“, както и общинските съветници Евгени Мосинов и Ангел Божидаров.

„От юни месец до сега издръжката на отбора е над 1 млн. лв. Над 600 хил. от тази сума е дадена от мен и спонсори, които аз съм осигурил. За тези месеци сме платили наеми за тренировки и мачове над 100 хил. лв. Смея да твърдя, че Нефтохимик е един от най-изрядните футболни клубове в България. Нямаме абсолютно никакви задължения нито към играчите, нито към държавата. Когато през лятото подарих на Общината 51 % от акциите на отбора, се надявах тя да се ангажира сериозно с финансирането на отбора. До този момент това не се случва. Ако на 20 декември Общинският съвет не гласува финансова помощ за Нефтохимик, то тогава и аз сериозно ще се замисля дали да продължа да издържам отбора“, заяви Павел Бошнаков и продължи „ако искаме да имаме качествен спорт в Бургас, всички трябва да помагаме, в противен случай ще погребем футболът, както направихме с волейболът и баскетболът“.

Общинският съветник Евгени Мосинов пък заяви, че когато притежаваш 51 % от дадено дружество е добре да знаеш, че освен права имаш и задължения и Общината трябва да ги спазва. Той призова бургазлии да подкрепят своя отбор и силно се надява, че пред Нефтохимик предстоят по-добри дни.

На 20 декември Общинският съвет в Бургас трябва да даде отговор на въпроса „Ще има ли Нефтохимик по-силен отбор през пролетта или за „шейховете“ предстоят тежки месеци“.