Петима от отбора под въпрос за първия кръг

IMG_3628Момчил Желев, Любомир Божинов, Диян Лефтеров, Георги Хашев и Юри Иванов са под въпрос за първия пролетен мач на шейховете.

Любомир Божинов получи разтежение по време на контролата с Амкар Перм и напусна принудително играта още в 20-та минута на двубоя. Той бе прегледан от клубния лекар Димитър Желязков, който установи разтежение. Днес отново плеймейкърът ще премине обстоен преглед и ще се прецени дали ще може да тренира и да се готви пълноценно за мача с Видима в понеделник.

Диян Лефтеров е с мускулна травма от последната контрола. Бранителят изпитва болки в бедрото, но се очаква той да се възстанови до ден-два и да започне да тренира нормално. Още двама от ариергарда на отбора са с проблеми. Юри Иванов и Георги Хашев не играха в последния мач на Нефтохимик, но днес се очаква да подновят тренировки. Капитанът Момчил Желев изкара простудно заболяване и от днес започва тренировки, като се очаква до понеделник да е готов за игра.

От новата седмица и вратарят Цветан Димитров ще започне тренировки с пълно натоварване, като се очаква и той да се присъедини към съотборниците си до средата на месеца. Така, ако няма други контузии старши треньорът Димчо Ненов ще може да разчита на всички свои футболисти още в следващия кръг.

Днес Нефтохимик се събира за тренировка следобед в 14.30 часа. Заниманието ще се проведе на спортен комплекс Каменица Арена.