Петър Денчев: На терена сме като юмрук

IMG_9761

Вратарят на Нефтохимик Петър Денчев, който взе участие в днешната пресконференция на отбора заяви, че неговите съотборници са докрай мобилизирани да се вложат максимално в предстоящото дерби с Черноморец.

Стражът, който след напускането на Евгени Караманов се превърна в несменяем титуляр на вратата и се отличи със силните си игри, сподели откровено, че въпреки проблемите в Нефтохимик, които са известни, в отбора всички са „мъжки момчета” и играят за честта на клуба. Така е във всеки мач, без значение кой е съперника в него.

В неделя вратарят очаква да се получи един двубой с огромен заряд, какъвто е имало до момента. Въпреки, че досега той не е участвал в дербито, знае за какво става дума и как всички футболисти очакват този сблъсък. Денчев е оптимист и смята, че в този мач най-важна е мотивацията, а в отбора на Нефтохимик тя е на необходимото ниво.

Според Денчев в отбора има положителна промяна, която той се надява да  не е останала незабелязана и от бургаската спортна общественост. Той изрази надежда, че от Бургас на дербито ще има голяма маса от „зелени“ фенове, които ще подкрепят отбора в Сливен тази неделя.