Престижни резултати за отборите на Нефтохимик

Престижни резултати през изминалите дни постигнаха част от отборите в ДЮШ на Нефтохимик. Елитната юношеска формация U15 победи Ал Джайс (Доха, Катар) с 1:0, като срещата се игра в Сливен. Точен за малките „шейхове“ беше Цветомир Цайков през второто полувреме. Двубоят беше изпълнен с множество единоборства и интересни голови ситуации. През целия мач възспитаниците на Милен Христов показаха характер и огромно желание за победа и в крайна сметка успяха да стигнат до този престижен резултат.

В другия двубой формацията U17 завърши 0:0 срещу същия съперник, като само късмета попречи на бургаските футболисти да се поздравят с победа. През първото полувреме голови ситуации пропуснаха Георги Копарански и Светлин Руменов, а втората част близо до гола бяха Мартин Домбаков и Даниел Митрев, но мерникът им изневери и по този начин нулевото равенство се запази до края на срещата.

Изминалата събота родените 2006 година (Футбол 7) завършиха на 3-то място в турнир, който се проведе в град Созопол. Мястото на стълбичката бургаските футболисти разделиха с отбора на ФК „Ахелой“ . В първия си мач момчетата на Веселин Добрев победиха СФК „Бъдеще“ с 5:1, а във втората среща отстъпиха на ДФК „Звездичка“ с 1:6. Турнира бе спечелен от ФК „Созопол“, а на втора позиция завърши ДФК „Звездичка“.