ПФК „Нефтохимик“ ще подкрепи инициативата Galleria Run

 

IMG_4521 (Small)Първият по рода си градски маратон в Бургас Galleria Run, ще се проведе със съдействието на ПФК „Нефтохимик“. Спортната инициатива е част от програмата „Бургас – европейски град на спорта“ и цели да събере на едно място всички привърженици на активния и здравословен начин на живот. В организацията по провеждането ще се включат футболисти от Детско-юношеската школа на клуба, заедно с техните треньори. До момента записалите се за участие в маратона са над 800 души. Организатори на Galleria Run са Община Бургас и Mall Galleria.

По този повод днес се проведе пресконференция, в която взеха участие Румяна Владимирова – мол-мениджър на търговския център, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, административният директор на „Нефтохимик“ Николай Тодоров, капитанът на отбора Станислав Жеков и Иво Маринов – регионален мениджър на Nike, .

„Изключително съм радостен че ПФК „Нефтохимик“ участва в това събитие. Ние подкрепяме всякакви инициативи, свързани със спорта. Благодаря на Mall Galleria за добрата ни съвместна работа. Това начинание е насочено към младежта, затова се радвам, че можем да помогнем.“  – сподели административният директор на „Нефтохимик“ Николай Тодоров. Той обяви, че победителят в маратона ще получи от „Нефтохимик“ ВИП карта за домакинските мачове.

„За мен е важно да дам стимул на младите хора да спортуват, защото спортът дава здраве и дисциплина. Като представител на „Нефтохимик“, за мен е чест да участвам в това мероприятие. Надявам се да стане традиционно и да има все повече участници.“ – каза капитанът на отбора на „Нефтохимик“ Станислав IMG_4514 (Small)Жеков.

Събитието ще се проведе на 10 октомври (събота), като участниците в категория 18 + ще тръгнат в 11:00 часа от Морското казино, а официален старт на състезателите ще даде кметът на Община Бургас Димитър Николов. Стартът на състезателите в категория 15 -17 г. ще бъде даден в 10:30 ч., от Станислава Бойчева – Световен шампион по карате киокошинкай. Финалът ще бъде пред Mall Galleria, а церемонията по награждаване на победителите във всяка дисциплина и възрастова група ще се състои на ниво 1 в мола, в 13:00 ч.