ПФК Нефтохимик 1962 може да напусне шампионата!

Само минути преди отбора на ПФК Нефтохимик 1962 да отпътува за утрешното гостуване на ПФК Славия Сф, изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов даде интервю за клубни сайт.

– Здравейте г-н Джамбазов!  Утре предстои тежък мач срещу отбора на ПФК Славия. Готов ли е отбора?

– Здравейте! За нас няма леки мачове. Малко клиширано ще прозвучи, но подхождаме сериозно към всеки мач. Настроението в отбора е перфектно, което е предпоставка да добро представяне. За съжаление няма да можем да разчитаме на Манев и Малчев поради контузии.

– Колко сериозни са тези контузии? Емануил Манев вече втори мач не е възстановен.

– Да. Емо чак сега започва да тренира на по-високи обороти. Надяваме се , че за градското дебри ще  на бойна нога. При Малчев положението също не е по различно – тежко разтежение и ще се наложи да почива повече.

– Днес договори с клуба подписаха  двама нови футболисти – Симеон Мечев и Ерай Карадайъ.

– Да. Така е. Въпреки трудностите, които изпитваме се опитваме да търсим млади и качествени футболисти. Моделът на работа и на селекция,  който следваме  от известно време е именно този. Да дадем шанс на млади момчета да играят, да усетят какво е да си футболист на Нефтохимик и ако е рекъл господ да ги задържим за по-дълго. Старши-треньорът Златко Янков одобри новите момчета. Симеон Мечев и Ерай Карадайъ показаха качествата, които търсим във всеки футболист и решихме да им предложим да останат до края на шампионата.

– Да очакваме ли още попълнения?

– Всичко е възможно. Още от сега гледаме напред и подготвяме боеспособен отбор за следващия сезон. Ако някой има качества и желае работи при условията, които предлагаме ще бъде привлечен.

– Привържениците на отбора са доста притеснени от неяснотата около проблема със стадиона , на който ПФК Нефтохимик 1962 ще играе своите мачове до края на шампионата. Има ли развитие по този въпрос?

– Вижте, положението е следното. Имаме този огромен проблем пред нас – нямаме собствен стадион поради ред причини. Както знаете стадиона в Несебър не получи лиценз, след като ни изгониха от ст. Лазур и бяхме принудени да играем мачовете си на 110 км от Бургас. Благодарим на г-н Йордан Лечков, че влезе в положение и ни допусна да играем там.  Обаче откакто ни отказаха да играем в Несебър, поради неодобрение на терена, си задавам един въпрос – с какво терена на  стадиона в града е по-лош от „терените“ на Тича, на Лаута, в Гоце Делчев?  Та терена в Долно Езерово на моменти е по-добър от трите взети заедно. И не разбирам , как тези терени са получи разрешение да се използват, а този  Несебър не!

– Какво следва обаче? Къде ще играе мачовете си ПФК Нефтохимик 1962 през пролетта?

– Ние бихме желали да играем мачовете си в Бургас. Но няма как да стане при тези жестоки наеми, които искат от градския съперник. Предвид това,  Несебър е доста по-приемливия вариант за нас. 30 км не са 110км. Благодаря на кмета на Несебър  Николай Димитров и на президента на футболния клуб Георги Маринов, че отново решиха да ни подадат ръка в този труден момент.

– Ако се стигне до провеждане на мачове в Сливен, как ще го обясните на привържениците?

– Да си призная, отдавна ми е неудобно от привържениците ни, защото всеки домакински мач за тях е като гостуване и е свързано в огромни разходи. Виждам, че  състоянието на отбора и постоянното пътуване до Сливен ги стопи малко, по-малко. Искрено се надявам комисията от БФС да бъде обективна в решението си и да ни разреши да играем в Несебър. В противен случай ще се наложи да прекратим участие в шампионата.

– Благодаря ви и успех в утрешния мач!

– Благодаря и аз!