Румен Николов: А група е постижима цел

Футболистът на Нефтохимик Румен Николов се завърна в отбора, след кратък престой в Черно море.

– Румене, ти си в Нефтохимик от началото на сезона, но в началото не играеше често.
– Аз дойдох около средата на подготовката и това оказа влияние на формата ми. Постепенно обаче наваксах изоставането и сега съм напълно готов за игра.

– На коя позиция се чувстваш най-комфортно?
– Мисля, че в средата като централен нападател или позицията зад нападателя. Това ми дава възможност да се движа вляво и вдясно и имам една по-голяма свобода на действие. Разбира се треньорът е този, който определя къде ще играя в даден мач, но лично аз се чувствам най-добре в центъра.

– В Каварна Нефтохимик записа първа загуба за сезона. Кажи нещо повече за този мач.
– Неприятен двубой, отбора на Каварна се беше затворил и изигра мача на ръба на възможностите си. Те имаха доста късмет, а ние сбъркахме на два пъти и за съжаление тези грешки се оказаха фатални. Споделям мнението, че като цяло играхме добре в тази среща, но резултатът не е добър за нас.

– Какво си казахте след мача с твоите колеги?
– Бяхме доста афектирани, но след като премислихме видяхме своите грешки. Но този мач е в историята и сега гледаме напред.

– Имаше ли нарушение срещу теб наказателното поле в средата на първото полувреме? От трибуните се видя, че може би реферът трябваше да отсъди дузпа.
– В първия момент не разбрах какво става. Аз следях топката и даже не видях кой ме удари. След удара обаче 2-3 минути не можах да се свестя. Мои съотборници след мача ми казаха, че е имало сериозен удар с крак и съдията е можел да отсъди дузпа, но аз не мога да коментирам ситуацията в детайли.

– Ще окаже ли влияние на подготовката ти за мача със Сливен този удар, който получи в Каварна?
– Имах леки проблеми 1-2 дни след мача, но всичко отшумя и се готвя на 100% за предстоящия мач.

– Обстановката в Нефтохимик ти е позната, преди години ти игра за Нафтекс. Как намираш колектива и смяташ ли, че имате сили да се преборите за промоция в А група.
– Да смятам, че тази цел е реална. Разбира се нещата опират и до известна доза спортно щастие и късмет, но смятам, че сега Нефтохимик има отличен колектив и ще се опитаме да отговорим на очакванията на многобройните ни фенове подобаващо. Феновете много ни помагат, когато сме на терена, играем с по-голямо самочувствие и настроение.