Слави Шопов: Нефтохимик заслужава единствено победи

IMG_2019Слави Шопов се присъедини към „шейховете“ в началото на тази година. Крайният бранител е юноша на Нефтохимик. Роден е на 8 септември 1986 г., в Бургас. Професионалната му кариера започва през 2005 г. в отбора  на Поморие, който тогава е под ръководството на треньора Диян Петков. От 2009 до 2012 г. Шопов е в състава на Банско. През 2012 г. става играч на Любимец за един сезон, след което се връща в Банско, където играе до 2015 г. Преди да се присъедини към Нефтохимик се състезава половин сезон в отбора на Карнобат.

Ето какво сподели той пред клубния сайт:

Как се чувстваш отново като част от Нефтохимик?

Много добре се чувствам. Това е отбор с традиции и с гордост може да кажеш, че си играл за този отбор. Условията са на професионално ниво и всички се стараят.

Защо избра Нефтохимик пред останалите отбори, от които си имал предложения?

Първо защото съм от Бургас и исках да си остана в моя град. Аз съм заченат на този стадион, както се казва и исках да защитавам цветовете на отбора от моето детство.

В кой период от кариерата ти си се чувствал най-добре?

Покрай футбола винаги има приятни емоции и съм се старал да се фокусирам върху тях. Макар, че не съм се чувствал много добре когато съм играл в други градове, надявам се сега в Бургас да намеря удовлетворение.

Кога ти е било най-трудно?

Имал съм доста трудности. Може би когато за пръв път излязох от Бургас и бях далече от семейството ми. Бях на 20-22 години, не бях свикнал, но бързо го преодолях. За щастие не съм имал някакви тежки контузии и дълги възстановителни периоди. Това е доста сериозен и често срещан проблем във футбола и ме радва, че не ми се е наложило да се справям с него.

Кой е мачът, който няма да забравиш?

Когато играх в Банско, имахме два мача с Левски за Купата на България. Имаше голяма тръпка и заряд. Ние не успяхме да ги победим, но въпреки всичко стадионът беше пълен и имаше голямо настроение. Мисля, че се представих добре, за което получих признание от феновете на отбора.

Какво мислиш за представянето ви в първенството до момента?

Отборът е нов и със сигурност може да е много по-добро. Макар че имаме победа, срещу Разлог, се усети че не бяхме удовлетворени, че не показахме  изцяло това, което можем. Има върху какво да работим, за да върнем публиката на стадиона. Мисля, че една от причините за недоброто ни представяне е това, че все още не сме се сформирали като екип. Това се наблюдава и в големи отбори и е напълно нормален процес, но се изисква повече труд и малко повече търпение.

Какво би казал на феновете, които вече не пълнят трибуните на стадион Лазур?

Със сигурност са недоволни от нашата игра и резултатите. Отборът не тръгна добре, но Нефтохимик винаги е имал фенове и те носят отбора в сърцата си. Сигурен съм, че няма да го оставят. Не са го оставяли в много по тежки моменти, така че най-малко в такива моменти ще го оставят. Вярвам в по-доброто бъдеще на Нефтохимик и ако и те го повярват, всичко ще бъде наред и ще се върнат славните времена на отбора.

Какви са очакванията ти за срещата с Лудогорец 2, на 4 април?

Отиваме за победа. Нефтохимик заслужава единствено победи и нищо друго.

Какви цели си поставяш със зелената фланелка?

Целите са да бием във всеки мач, да се класираме колкото може по нагоре. Влизането в А група не съм сигурен, че тази година ще е изпълнимо. На този етап е важно да се представяме добре като отбор и да радваме феновете.