СНЦ“ФК Нефтохимик Бургас 1962″ спасява ДЮШ

Сдружението „Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ поема изцяло контрола и организацията в клуба. Основната цел пред сдружението е да се запази детско-юношеската школа на Нефтохимик, която наброява близо 150 деца.

Предстои ни сериозна реорганизация в структурата и работата на школата. До момента всичко е било „разграден двор“, малкото останали треньори са оставени на самотек – сами сабират месечните си такси, сами организират срещите на своите възрасти и тренировките, което е меко казано несериозно, особено за име като Нефтохимик, сподели Михаил Атанасов, който поема изцяло Административната и организационна дейност в клуба.

В момента в школата има останали петима треньори, което е крайно недостатъчно за пълен комплект от набори от подготвителните възрасти до юноши-старша възраст. Ще започнем организацията по тренировъчния процес с назначаването на треньор на вратарите на цялата школа и увеличаване на щата на треньорите, каза легендата на бургаския футбол Николай Кръстев, който пое изцяло спортно-техническата част.

Появяването на СНЦ“ФК Нефтохимик Бургас 1962″ се наложи след обявяването на невъзможността и нежеланието на собственика на ПФК Нефтохимик Бургас, а именно Анелия Златкова да продължи финансирането на професионалния клуб, което означаваше и разпад на детско-юношеската школа и тотално заличаване на марката Нефтохимик.