Трима от Нефтохимик пропускат контролата със Созопол, двама с дебют

IMG_3292От 13 часа на Кампуса край Сарафово отборите на Нефтохимик и Созопол ще изиграят приятелски мач в подготовка за пролетния полусезон. В отбора на нафтата има трима футболисти с проблеми и най вероятно те ще пропуснат двубоя.

Младежкият национал Емануил Манев все още има болки в ходилото, което е натъртено и Димчо Ненов ще му даде почивка. Другият футболист с лека травма е Христо Лемперов, който се оплаква от болки в коляното. Футболистът тренира на облекчен режим, но до няколко дни ще се присъедини към своите съотборници в пълните натоварвания на тренировките.

Най-сериозно е положението на Стамен Ангелов, който преди ден на тренировка разтегна бедрен мускул и ще пропусне тренировките за около две седмици. Стамен започна рехабилитация, а надеждата на лекарския щаб е до средата на месеца, той да бъде възстановен и да тренира пълноценно.

Дебют с фланелката на Нефтохимик се очаква да направят двама футболисти. Това са вратарят Цветомир Цанков, който вчера започна тренировки с отбора, както и камерунския юношески национал Борис Ачан.