Феновете на Нефтохимик – безапелационни и предани на отбора

_T8G44993 х 30 или цели 90 минути привържениците на Нефтохимик не спряха да подкрепят любимците си по време на контролата с ЦСКА. Въпреки забележимата разлика в класите и негативния резултат от мача. Дузина зелени знамена се вееха по време на цялата среща, а възгласите и скандиранията огласяха стадиона и близките квартали наоколо. Като при домакинство на отбора в мач за първенство. Защото този мач си беше като за първенство.

От години, може би повече от 10, на стадиона в Бургас не се бяха събирали толкова хора и то за приятелски мач. Нефтохимик обаче отново направи изключение, като показа, че отборът на Бургас трябва да има бъдеще.

Мнозина още на стадиона по време на мача категорично изразиха мнение, че тимът ще влезе през този сезон в „А” футболната ни група. Защото играе дисциплинирано, има добри изпълнители за нивото на втория ни ешелон и перспективни млади футболисти, повечето от които възпитаници на школата.

По време на мача с ЦСКА се видя голямото желание на играчите да противодействат на опитния си съперник, но по-голямата класа на „червените” си каза думата и те се поздравиха с победата в двубоя. Столичани изпуснаха и още голови ситуации.

Димчо Ненов бе лаконичен след мача: Видя се че има много неща, които да учим. Много полезна проверка, в която си пролича разликата в класите. Продължаваме да работим и да се учим от грешките си“ – каза той.

Всички на стадиона обаче бяха на едно мнение относно феновете на нафтата – те са без конкуренция и са във Висшата лига!