Феновете на Нефтохимик избраха Манев за №1 на полусезона

В традиционната си анкета за избор на играч на полусезона, привържениците на Нефтохимик Бургас избраха Емануил Манев за победител. Въпреки, че е само на 21 години, той се превърна в основен играч и започна като титуляр във всички 17 мача през есента, отбеляза 7 гола, като някои от тях бяха впечатляващи. Започна ударно като донесе победата на Чавдар с 2 гола в първия домакински мач и бе избран за играч на месец Август.

През септември отбеляза само един гол при гостуването на Банско и отново бе постоянен в изявите си. Октомври бе неговият месец, отбеляза единият от головете за победата в Търговище, игра силно при победата над Септември (Симитли) и при равенствата с Раковски и Ботев (Враца) и бе избран за играч на месеца за втори път. През Ноември донесе победата над Шумен с 2 красиви гола, бе на висота при победите над Сливен и Ботев (Вр), асистира за победния гол в Плевен, но в месечната анкета остана втори с малка разлика, зад Живко Петков. Постоянството и силната игра му носят редовни повиквателни за младежкия национален отбор, а всички фенове очакват той да продължи да развива безспорните си качества и да носи нови победи по пътя към жадуваното завръщане в А група – се казва в съобщението на привържениците.

За статистиката Емaнуил Манев е на върха със 75 точки (45 от месечните анкети + 30 от анкетите на полусезона, където събра близо 70 % от гласовете на феновете). Втори остана Живко Петков с 35 точки, а трети е Цветан Димитров с 30 точки.