Феновете на Нефтохимик призоваха за бързо разкриване на виновника за инцидента на Лазур

Привържениците на Нефтохимик изпратиха до медиите официалната позиция на Фен клуба на нафтата по повод неприятния инцидент на Лазур. Ето нейния текст без редакторска намеса.

Във връзка с излъчените репортажи по Нова ТВ, както и статии и интервюта в определени бургаски сайтове, относно инцидента по време на неделния мач на Нефтохимик, искаме да заявим нашата официална позиция.

Клубът на привържениците на Нефтохимик Бургас остро осъжда вандалския акт от домакинския мач срещу отбора на Чавдар Етрополе, при който е разбито помещение на феновете на ПСФК Черноморец Бургас ( Бургас ) и е запалено тяхно знаме. Ние сме твърдо против всякакви хулигански прояви, унищожаване на чужда собственост, насилие над други фенове и антисоциални и противообществени прояви на стадиона преди, по време и след футболен мач. След дълги години на изгнание по села и паланки тази година славният Нефтохимик Бургас се завърна у дома, за което основна заслуга имаха всички фенове на отбора.
Не искаме с лека ръка да обезценим положеният труд, не искаме заради такава постъка на безрасъдност да страдат хилядите, които избраха неделната привечер да се насладят на зелената победа и които огласяха с виковете и песните си стадион, в който се чустват като у дома си. . Искаме да подчертаем, че в блокове 16 и 17 на сектор В, където беше позоционирана агитката няма нито една нанесена щета, което ясно показава, че организацията беше не ниво. За нас това не е постъпка на организиран привърженик на ПФК Нефтохимик, както бе обявено по медиите.
Призоваваме компетентните органи за бързи дейатвия по установяване на самоличността на замесените лица и независимо от футболната им пренадлежност да отговарят пред цялата строгост на законите на Република България.

СНЦ “Клуб на привържениците на Нефтохимик Бургас”
www.neftochimic.eu