Феновете на Нефтохимик се срещнаха с кмета на Бургас

Нефтохимик ще постави свои отличителни знаци на стадион Лазур. За това се договориха на среща днес ръководствата на двата фен клуба и кмета на града Димитър Николов. Кметът на Бургас ще съдейства това да се случи, а от фен клуба на Нефтохимик съвсем скоро ще обявят, че започва набирането на средства за обновяването на външната стена на стадиона. Към инициативата, готовност да се присъединят заявиха и представителите на привържениците на Черноморец.

„Отнасям се с еднакво уважение и любов към двата отбора каза кмета Николов. Правя всичко възможно да ги подпомагам и търся финансиране откъде ли не. Тези конфликти никак не помагат на желанието ми да бъда полезен. Чрез вас, като лидери, искам да се обърна към всички млади хора с призив да помагаме на двата най-силни бургаски отбора, а не да се упражнява безмислено насилие“, заяви още той.

И от „Нефтохимик“, и от „Черноморец“ заявиха, че не става въпрос за извънредно напрежение между агитките, а за отделни случаи, които смятат не за футболно хулиганство, а за грозни криминални деяния. Беше изразено единодушно мнение, че извършителите трябва да бъдат строго наказани от полиция и прокуратура.

„Няма място за такъв тип отношения в нашия град“, казаха от двата фенклуба и категорично се разграничиха от побойниците.
Кметът призова лидерите на двете агитки да разменят телефонни номера и да поддържат комуникация помежду си, за да бъдат предотвратени нови такива случаи.

След края на срещата феновете на двата отбора и представителите на ОДП продължиха около час дискусията пред Общината, като всички се обединиха около идеята за толерантно отношение, зачитане на клубните пристрастия и непримиримост към футболното хулиганство. Съвсем скоро от двата фен клуба обещаха да има и конкретни резултати от проведените в общината конструктивни разговори.