Феновете с емоционално обръщение след победата в дербито

IMG_9819

Ден след двубоя от 16-тия кръг на първенството в А група, феновете на Нефтохимик благодариха на футболистите от Нефтохимик в емоционално писмо, което поместваме без редакторска намеса:

 

Скъпи футболисти, ръководители, треньори, обслужващ персонал и всички други, които работите в името на професионален футболен клуб Нефтохимик, обръщаме се към вас първо с огромна благодарност, която вие всички заслужавате в неизмерими количества тези дни, месеци и за някои дори години.

Изминаха няколко дни от победата над градския съперник Черноморец. Успехът на терена бе напълно заслужен, а начинът по който вие изиграхте и изстрадахте тези почти 100 минути е за пример на всички, които претендират да бъдат мъже с чест и достойнство. Вие, за разлика от всички останали професионални отбори в България и вероятно в Европа, не разполагате с финансовите блага на повечето ви колеги от „А” група, не тренирате на „нормални” футболни терени, не приемате съперниците си в града, на който носите слава, нямате възстановителни процедури, а когато дойде ден за официална среща, се качвате по личните си автомобили и потегляте към мястото на срещата: Сливен, Стара Загора, София и т.н. След епохалната и така сладка победа над опонента със син цвят, вие се качихте обратно по колите си и… тръгнахте с колоната автомобили, бавно и под строгите указания на полицаите, а Черноморец се качи в удобния си и луксозен автобус и комфортно потегли към дома.

Заради тези, както и много преодолявани тихомълком подобни недоразумения по трудния ви път, ние обаче ви обичаме още повече, защото, колкото по-трудно и тежко ни, толкова по-сплотени и вярващи в нас и вас сме!
Още веднъж, БЛАГОДАРИМ ВИ, защото всеки може да е звезда и на върха, когато трудът му е възнаграден и има всички

блага за професионално развитие, но малко могат да са герои и мъже, когато всичко и всеки е срещу тях! Знайте, че ние оценяваме това и имената ви ще са в историята на Нефтохимик не само с триумфите над Черноморец, а заради факта при какви условия (или липса на такива) са постигнати!

Дано обаче, скоро и вашият труд бъде възнаграден, защото го заслужавате повече от всички други футболисти в България!
Ние винаги ще сме с вас! Предстоят ви още много битки, от които вярваме, че пак ще излизате като мъже, изцедени от умора, но с високо вдигнати глави!

От всички обичащи клуба!