ФК Нефтохимик разшири щата на треньорите

Официалното стъпване на сдружението „Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ наложи и скоростна реорганизация в детско-юношеската школа на тима, като основната цел е запазването, окомплектоването и бъдещото развитие на бургаските деца.

Както по-рано ви уведомихме на решение на управителен съвет на сдружението, предложението на Николай Кръстев за разширяването на щата на треньорския колектив бе прието с пълно мнозинство, аргументирано с крайно недостатъчната към момента бройка на работещите с деца специалисти.

На среща с треньорите беше казано категорично, че всеки ще запази мястото си, като ще се открият още нови такива, за да се обърне повече внимание към подрастващите. За съжаление обаче не успяхме да постигнем споразумения с всички, относно техническите и финансови параметри и бе нужно да се разделим с Венелин Петков и Тодор Топалов. Благодарим ви за дългите години, които сте дали за обичаният бургаски клуб и ви пожелаваме успех!

Оставащи да работят в клуба са Станимир Димитров, Васил Цветанов и Ганчо Евтимов, а новодошлите специалисти към този момент са Станислав Жеков – Тачо, Костадин Джамбазов, Боян Андонов, както и младия Боян Милков. Тренировъчният процес на този етап продължава, както досега на Спортен център „Изгрев“.
Обяваме и кастинг за набиране на деца, родени през 2011 година, които ще бъдат водени от треньор Ганчо Евтимов. Заинтересованите могат да се свържат директно с треньора на телефон: 0888359673.

Ето и окончателен списък на екипът, който ще се грижи за развитието на детско-юношеската школа на ФК Нефтохимик Бургас:

– Михаил Атанасов – Организационен и административен ръководител
– Николай Кръстев – Ръководител спортно-техническа част, Директор ДЮШ
– Юноши-старша: Станислав Жеков – Тачо
– Юноши-младша: Станимир Димитров
– Деца А (2008): Костадин Джамбазов
– Деца Б (2009): Васил Цветанов
– Футбол 9 (2010): Николай Кръстев
– Футбол 9 (2010) II отбор: Костадин Джамбазов
– Футбол 9 (2011): Ганчо Евтимов – Набираме деца
– Футбол 7 (2012): Николай Кръстев
– Футбол 5 (2013): Ганчо Евтимов
– Футбол 5 (2014): Васил Цветанов
– Футбол 5 (2015): Боян Милков
– Треньор на вратарите: Боян Андонов

В нашата селекция съм избрал, както доказани специалисти с много опит като професионални футболисти и треньори, така и млади такива, които „горят“ и искат да се развиват в треньорството. Тепърва ни чака много работа, но ще се опитаме да върнем школата на Нефтохимик сред елитните формации в България, коментира Николай Кръстев – Директор ДЮШ.