Христо Порточанов: „Изключено е Нефтохимик да даде лиценза си на „червените“

2-300x195
„Присъствието на Стоичков в ЦСКА е глупост!“. Това заяви Христо Порточанов пред сайта Sportline.bg.Създателят на явлението Нефтохимик в края на миналия век, е близък приятел на Камата и по тази линия се появиха информации, че му помага в преговорите за закупуването на „шейховете“. Както е известно Стоичков се е заел с мисията да създаде нов ЦСКА, който да играе в „А“ група на мястото на някой от останалите тимове.

„Нямам нищо общо с ЦСКА! Въобще не ме интересува този клуб. Нито ме интересува какво прави Ицо в ЦСКА. За мен това е глупост, грешка!“, заяви Порточанов.

Бизнесменът от Бургас беше съвсем лаконичен и ясен в позицията си за възможността Нефтохимик да даде лиценза си на новите „армейци“ на Стоичков, за да участват те в елита през новия сезон. „Изключено е Нефтохимик да даде лиценза си на ЦСКА!“, беше категоричният му коментар.

Христо Порточанов е добре запознат и със ситуацията в момента в българския футбол. Той е „на нож“ с настоящото ръководство на централата и е един от най-големите му опозиционери в последните години. Порточанов не пожела да коментира подробно дали според актуалните наредби на БФС има пречка отбори от различни региони на страната да се обединяват или сливат, каквато възможност се обсъжда в последните дни за новия ЦСКА и бургаския Нефтохимик.

„Какви наредби има БФС?! С това ръководство и този изпълнителен комитет футболната централа за мен не съществува. Стига толкова, не ми се занимава с глупости!“, завърши Порточанов.