Цветан Димитров – 40 дни с шина на коляното

Вратарят на Нефтохимик Цветан Димитров ще бъде със специална обездвижваща шина на коляното след травмата, която получи в мача с Пирин Гоце Делчев.

Днес стражът на нафтата премина ядрено – магнитен резонанс в столична клиника и се оказа че има разкъсване на връзките на коляното. Според специалиста д-р Тони Георгиев в момента не се налага оперативна намеса на вратаря, но той ще трябва да прекара следващите месец и половина със специална обездвижваща шина. Това означава, че състезателят ще пропусне старта на подготовката на отбора, но в същото време се очаква да бъде готов за игра още в края на месец март, ако всичко по възстановяването му се развие според прогнозите.

Утре спортно-техническото ръководство на тима ще има среща, на която ще се уточнява в детайли планът за подготовка за пролетния полусезон. Както вече съобщихме, отборът на Нефтохимик вече уреди контроли с два съперника – елитните Славия и Ботев Враца, като до края на седмицата се очаква отговорът на още няколко тима от А група, за провеждане на контролни срещи.