Цонков, Божинов и Лефтеров тренират на облекчен режим

2013-10-23 16.27.19

Трима основни футболисти на Нефтохимик тренираха днес отделно от своите съотборници. Диян Лефтеров получи травма по време на мача от последния кръг срещу Пирин Гоце Делчев. Според лекаря на тима, той ще отсъства от терена поне две седмици, но надеждите са да е готов за дербито с Черноморец. Самият футболист сподели, че контузеният глезен е доста подут, но той ще „стисне зъби” и ще тренира, за да не губи форма до пълното си възстановяване.

Любчо Божинов също остава под въпрос за неделния мач. Играчът получи контузия в мача с Черно море, игран в Търговище и оттогава се възстановява. През миналата седмица Божинов увеличи натоварванията, но се оказа, че травмата не е отшумяла напълно. Самият футболист сподели след края на тренировката, че чувства болки в крака, които не му позволяват да се чувства готов на 100% за пълни натоварвания.

Третият играч, който се готви индивидуално е Цветомир Цонков. Той ще бъде готов до ден-два. Играчът има малък проблем вследствие на мускулна травма, която почти е отшумяла. Със сигурност той ще попадне в сметките на треньора за домакинството срещу Литекс.

Всички останали футболисти нямат оплаквания и се готвят на пълни обороти за предстоящия двубой в неделя.