kishСтарши треньорът на Нефтохимик Радостин Кишишев празнува 41-и рожден ден днес. С борбения си дух и с любовта към великата игра Кишишев доказва и днес, че годините не са от значение.

Тинката, както е известен сред привържениците на отбора, е роден на 30 юли  през 1974 г. в Бургас. През 1991 г. започва кариерата си в “Черноморец”. През 1995 г. Кишишев преминава в “Нефтохимик”, а от 1997 г. е състезател на “Литекс”. През следващата година е преотстъпен в Турция, след което отново се завръща в “Литекс”, с който става шампион на България през сезона 1998/1999 г. Радостин Кишишев дебютира в националния отбор през 1996 г., като взема участие на Европейското първенство в Англия. Той е капитан в 17 мача,  изиграл е близо 80 срещи и е вкарал 1 гол.

Успехите на Тинката не са скромни – двукратен шампион с “Литекс”, двукратен носител на Купата на Професионалната лига с “Нефтохимик”, два мача на Евро`96 и три мача на Мондиал`98. Но именно професионализмът и постоянството го задържаха осем години в Англия – първо в “Чарлтън”, после в “Лийдс” и “Лестър”. Факт, с който могат да се похвалят малко играчи и то от Източна Европа.

Ръководството, спортно-техническият щаб и феновете на Нефтохимик пожелават на Радостин Кишишев здраве и дълголетие, както и много паметни победи със „зеления” тим!