Антон Спасов: Готвим се сериозно, в отбора има тонус и настроение

IMG_4112Днес новия треньорски екип на Нефтохимик се срещна с бургаски спортни журналисти.
Според старши треньора Антон Спасов момчетата в отбора се готвят много сериозно. Впечатлението му е, че футболистите се влагат максимално в тренировките, въпреки че до момента екипът е провел само две занимания.

„Хубаво е че и феновете ни подкрепят, което е важно за нас – заяви още Спасов. От друга страна трябва да изтъкна, че потенциалът, позицията и традициите на отбора ни задължават да направим всичко възможно, за да се класираме за А група. Сега искаме да се концентрираме върху предстоящия мач, като треньорски щаб – каза още голмайсторът от близкото минало с екипа на Нефтохимик.

„Искаме да направим така че футболистите да се раздават в тренировките и това да пренесем и на терена – добави помощникът Станимир Димитров. Търсим във всеки мач настроение и желание и оттам ще дойдат успехите. За няколкото мача, които гледах в последните седмици ми се стори , че у футболистите имаше напрежение и това доведе до невъзможността да се вземе максимума от тези двубои – каза още той.
Треньорите заявиха, че познават много добре повечето футболисти и качествата им. Те желаят футболистите да осъзнаят, че Нефтохимик е лидер в групата и това че другите трябва да се съобразяват с отбора. Нефтохимик е по-класния отбор и това трябва да се доказва от първата минута във всеки мач.

„Искаме в отбора да има лидери, но лидери на терена, а не извън него. Тези по-опитни футболисти, трябва да се хвърлят във всеки двубой на 100% и с това да повеждат другите – добави Димитров.
Според новия треньорски екип целта е влизане в А група и две мнения по това няма. Що се отнася до това дали тази цел е реална – да това е целта и тя ще бъде преследвана само с футболни средства – категорични бяха и тримата.

„Ще разговаряме с всеки футболист поотделно – добавиха още треньорите. Ако видим, че някой има проблеми, ще разговаряме. Ако сметнем, че нещата не вървят, веднага ще потърсим контакт, за да решим проблемите. Но това остава в съблекалнята. Важното е на терена играта да се получава и хората, които са дошли на стадиона да останат удовлетворени от продукцията на отбора“.

В заключение със шеговит тон Станимир Димитров добави: бъдете спокойни! Ние сме си у дома. Аз дойдох в Нефтохимик през пролетта на 94-та година и няколко месеца по-късно влязохме в „А” група. Сега отново идваме в отбора, вече като треньори и очаквам 94-та да се повтори. Ще направим всичко, което е по-силите ни от догодина Нефтохимик да играе в А група.