Вратар от Първа лига се присъедини към Нефтохимик

Изигралият над 150 мача в професионалния футбол вратар Димитър Тодоров се присъедини към представителния отбор на Нефтохимик. 27-годишния вратар тренира вече седмица с отбора и с треньора на вратарите Боян Андонов, който както той, така и старши-треньора Жеков имат голяма „вина“ за неговото привличане Тримата заедно имат професионален период в Поморие.

Димитър Тодоров е роден на 17.04.1995 година в град Бургас. Започва да тренира футбол в Нефтохимик в отбор със сегашния помощник-треньор Васил Цветанов, като след това се премества в Черноморец. Дебют в мъжкия футбол прави в ОФК Поморие, където прекарва 5 години. След това е забелязан от ПФК ЦСКА 1948, като той е в периода на изкачването на столичани от Втора в Първа професионална лига и записва 15 мача за клуба. През миналия сезон Димитър преминава в ОФК Монтана, но малко по-късно се прибира в родния Бургас и остава свободен агент.

Митко ще допринесе нужния опит и спокойствие в една от най-важните позиции, а именно на вратата на Нефтохимик. Доволен съм от факта, че все още има хора, които искат да помогнат на клуба в борбата, коментира старши треньора Станислав Жеков.

Очаква се днес Тодоров да запише своя официален дебют под рамката на вратата за Нефтохимик. Да му пожелаем успех и бързо завръщане в професионалния футбол!