Даниел Гаджев: Имаме 13 мача и искам да победим във всички

IMG_7994Даниел Гаджев се присъедини към отбора на Нефтохимик на 19 януари тази година. Полузащитникът е роден на 21.06.1984 г., в Ихтиман. Пътят му на футболист започва от отбора на родния му град, където, на 16 години, влиза в състава на мъжкия отбор и се състезава във „В“ група. През 2005 г. започва кариера във втора дивизия с Балкан /Ботевград/ и само шест месеца по-късно се изкачва до елита в отбора на Беласица, където се състезава до 2007 г. От 2008 г. до 2012 г. играе за Монтана и е капитан на отбора, а от 2012 до 2015 г. е футболист на Локомотив /София/. 

Ето какво разказа Даниел Гаджев за хубавите и лошите моменти в кариерата си, както и за целите, които ще гони с фланелката на Нефтохимик.

Как се стигна до трансфера ти в Нефтохимик?

Диян Петков се свърза с мен и ми предложи. Той ми беше треньор в Локомотив /София/. Съгласих се веднага, защото познавам качествата му на наставник. Въпреки, че имах и други предложения, предпочетох Нефтохимик, защото това е отбор с традиции и високи цели, а аз искам да се състезавам за такъв отбор.

Какви са впечатленията ти от зимната подготовка  и тренировъчния процес като цяло?

Условията за подготовка са перфектни и всичко премина нормално. Най-хубавото е, че няма контузени футболисти и се подготвихме добре.

Имаш славата на груб играч, с доста червени картони зад гърба си. Ще се фокусираш ли върху отстраняването на този проблем през новия полусезон?

Да, излезе ми такова име и е нормално, защото съм рекордьор по червени картони в А група. Започнах да работя върху това и се надявам да нямам нито един червен картон през следващия полусезон. Ще направя всичко възможно.

Ти си футболист с богат опит. В кой период от кариерата ти до сега си се чувствал най-добре?

Когато бях в Монтана и преди контузията в Локо София. Когато започнах в Монтана бяхме в Б група и с много труд стигнахме до А група, където показахме голямо постоянство, бяхме винаги в средата на класирането. Успях много добре да се сработя с отбора, бях капитан и се чувствах много добре, с изключение на последните шест месеца, когато изкарах петте си червени картона. Но като цяло най-добре съм се чувствал там.

А кога ти е било най-трудно?

Най-трудният ми момент беше точно преди една година. На подготовката в Анталия, с Локо /София/, се контузих, най-тежката контузия във футбола – скъсах кръстни връзки. Беше на 9 февруари, играхме с руския УФА и се контузих в 20-та минута на мача. Около 7-8 месеца не играх футбол. Това ми беше най-тежкият период в кариерата. Всеки ден правих физиотерапия, а тренировките бяха доста еднообразни – само фитнес, след това бягане и 4-5 месеца не бях пипал топка. Трудно е да гледаш съотборниците ти как играят, а ти не можеш и се чувствах много зле. Сега започвам да играя официални мачове . Физически се чувствам доста добре след подготовката, която направихме. Надявам се да няма вече такива контузии и пожелавам на всички мои съотборници да сме здрави и пълноценни в тренировъчния процес и в мачовете, за да можем да побеждаваме.

В събота ви предстои първия мач от пролетния дял на шампионата. Какви са настроенията в отбора и чувствате ли се подготвени да се изправите срещу лидера на Б група в момента?

Настроението е приповдигнато. Мисля, че в контролите се представихме на едно нормално, добро ниво, нямаме загуба и се стараем да изпълняваме указанията на треньорите. Сега предстоят най-важните мачове, ще гледаме да се представим възможно най-добре. Срещу Дунав излизаме за победа и да се надяваме, че ще я вземем.

Новата селекция в отбора породи и по-големи очаквания за новия полусезон сред привържениците. Усеща ли се напрежение заради това?

Това може само да ни радва. Нефтохимик е голямо име в българския футбол и ние трябва да се стараем да бъдем на ниво и ще го направим. Събрахме се доста нови футболисти, но мисля, че вече се сработваме и ще постигнем само успехи.

Успя ли да разгледаш Бургас?

Нямах много време да опозная града по време на подготовката. Съсредоточих се върху тренировките, но ще наваксам. Това, което съм видял до сега ми харесва много.

Какво си пожелаваш да постигнеш със зелената фланелка?

Пожелавам си да влезем в А група. Доста точки сме назад, но не смятам, че е невъзможно. Имаме 13 мача и искам да победим във всички, това ми е първата цел.