Димчо Ненов очаква сериозна битка в неделя

_T8G6255Старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов сподели, че очаква в неделя да се получи едно истинско морско дерби между отборите на Нефтохимик и Спартак Варна.

-След двубоя в Разлог момчетата тренират с приповдигнато настроение, но още на първата тренировка им казах, че ни очакват още много тежки мачове, в които те трябва да играят така, както го направиха в последния кръг – заяви треньорът. Хубавото време ни дава възможност да се готвим на естествения терен на базата ни в Долно Езерово, което се отразява добре на футболистите.

Според Димчо Ненов зарядът на мачовете със Спартак Варна е по-особен. Треньорът очаква много фенове на стадион Лазур, които да подкрепят отбора. Той сподели, че е имал възможност да гледа последния мач на „соколите” срещу Банско във Варна. Според Ненов резултатът не отразява реално съотношението на силите на терена, но е факт, че отборът на Банско максимално се е възползвал от възможностите си, както стана и в Бургас, докато домакините от Варна са ударили четири греди.

На пресконференцията стана ясно, че все още Галин Димов, Цветомир Цанков и Хюсеин Филипов имат известни проблеми, но до края на седмицата има време и тогава ще се преценява дали те ще могат да попаднат в групата за мача със Спартак. Михаил Георгиев е с вирусно заболяване и температура и най-вероятно ще пропусне неделния двубой.