Димчо Ненов: Преследваме целите си докрай

IMG_2980Отборът на Нефтохимик започна подготовка с 28 футболисти. Преди началото на заниманието отец Радослав отслужи водосвет за здраве и успехи на футболистите и привържениците на отбора.

На пресконференция преди тренировката старши треньорът Димчо Ненов обяви, че целите на отбора да атакува първото място и промоция за А група остават. Той е удовлетворен от това, че все повече футболисти проявяват интерес към отбора и затова не е случайно, че нафтата започва с толкова сериозна група от играчи.

– Спрели сме се на млади и перспективни футболисти, които да получат равен шанс за изява – каза Ненов. Всички започват от едно ниво. Аз ще остана верен на принципите си и ще разчитам не на имена, а на играчите, които се влагат най-много в тренировките и са най-подготвени за двубоите” каза още треньорът.

Преди началото на заниманието всички футболисти преминаха през „кантара” пред погледа на помощник – треньора Тихомир Тодоров.
„Повечето от играчите поддържат форма от десетина дни и затова няма такива, които са с наднормено тегло” – отчете треньорът на вратарите.

Все още Нефтохимик търси вратар, който да заеме мястото на все още лекуващия контузия Цветан Димитров. Най-вероятния избор ще бъде този на Янко Георгиев от Черноморец, но засега се чака решението на другия бургаски тим.

Ето и списъка с всички нови играчи на Нефтохимик:

Стамен Ангелов – халф, юноша на клуба, играл в Черно море Варна;
Васил Калоянов – нападател – идва от Славия София;
Янаки Смирнов – 20 юноша на Литекс, нападател;
Хюсеин Филипов – 20 г. юноша на Сливен, външен халф;
Йордан Апостолов – 24 г. – юноша на Левски, халф;
Адриан Божков – 23 г. Несебър, халф;
Жак Коен – 18 г. – юноша на Левски, идва от Израел, нападател;
Милен Гамаков – 18 г., халф, Черноморец;
Валентин Маринов – 22г. ЦСКА, Лугано, нападател.

Нефтохимик ще тренира двуразово до заминаването на лагер в Правец на 1-ви февруари. Първата контролна среща на отбора ще се играе на 26 януари срещу Созопол. Мястото и началния час на двубоя ще бъдат съобщени допълнително.