Златни значки на БФС за 50 годишния юбилей на Нефтохимик

Всички играчи от звездния тим на Нефтохимик, спечелил сребърните медали в първенството на страната през 1997-ма година ще бъдат отличени от БФС.
Златни значки за принос в развитието на българския футбол и по повод 50 годишния юбилей на клуба ще получат тогавашният президент на Нефтохимик Христо Порточанов, футболистите, както и хора от ръководството на клуба. Отличията ще връчи лично Борислав Попов – изпълнителен директор на БФС.
Проявата за честванията започва утре от 14 часа на Каменица Арена в комплекс Зорница с турнир, организиран от областния съвет на БФС за деца родени през 2003 година. В турнира ще участват 6 отбора – ПФК Нефтохимик, ПФК Свети Никола, ДФШ Дани Моралес, ФА Бургас спорт, ПСФК Черноморец Бургас и ФК Чилибонов.
За 17 часа е предвиден футболен двубой между сборен отбор на журналисти, общинари, депутати и общественици и отборът на феновете на Нефтохимик. В почивката на мача ще има шоу за публиката, когато футболисти от двата отбора ще бият дузпи на вратарите от представителния отбор на нафтата.
След края на този двубой ще започне официалната част, в която футболистите обличали екипа на Нефтохимик през годините ще бъдат отличени от централата на БФС, Областният съвет на БФС в Бургас, много институции и фирми по повод юбилея. Предвидени са и специални призове за играчи и хора, допринесли за развитието на клуба.
След церемонията ще започне двубоят между звездния тим на ветераните от 97-ма година, срещу настоящия тим на зелените.
След края на мача отново ще има много изненади за всички зрители, а тържественото отбелязване на годишнината ще завърши с изискан коктейл