Късен гол отне победа на Нефтохимик

IMG_3903Пред около 2000 екзалтирани свои привърженици, отборът на Нефтохимик завърши наравно 1:1 с преследвача Банско.
Срещата започна много добре за нашите футболисти и още в 6-та минута нафтата получи право да изпълни 11 метров наказателен удар, а за нарушението срещу Емануил Манев, играч на гостите пое към съблекалните след показан червен картон.
Станимир Митев застана зад топката, но ударът му не намери очертанията на вратата. Въпреки пропуска домакините продължиха да диктуват събитията на терена, а гостите се бранеха организирано и използваха всяка възможност да контраатакуват. До края на полувремето пропуски пред вратата на банскалии направиха Петков, Манев и Димов. В последната минута на полувремето след центриране отляво по атаката на домакините, най-съобразителен се оказа Станимир Митев, който отбеляза с глава за 1:0 и така се реабилитира за пропуска си от бялата точка.
Още с началото на второто полувреме триходова атака на Нефтохимик за малко не завърши с втори гол, след хубав завършващ удар на Галин Димов, но стражът на гостите успя да спре пътя на топката към неговата мрежа. Домакините продължиха да нападат и да търсят втори гол в своя полза, но 10-тимата футболисти на Банско се съпротивляваха успешно. На два пъти след техни контри се наложи и вратарят на нафтата Цветан Димитров да се намесва решително. И когато всички очакваха последния съдийски сигнал, Благой Наков с удар от около 25 метра успя да прокара топката в мрежата зад Димитров, който бе изненадан от точния и силен шут на футболиста от тима на гостите.
Така след 90 минути на предимство в играта, Нефтохимик не успя да победи коравия тим на Банско. Въпреки загубените точки нафтата продължава да е начело в класирането, но вече с равен брой точки с втория Раковски.
Веднага след двубоя старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов обяви, че подава оставка.