Лемперов и Дамянов в групата за Спартак

Велин Дамянов и Христо Лемперов попаднаха в групата за гостуването на Нефтохимик в Плевен. Дамянов имаше проблеми през миналата седмица с мускулна травма. Очакваше се той да се възстановява около седмица, но играчът влезе като смяна по време на мача за Купата с Ботев Враца и се представи на ниво.

Лемперов бе ударен лошо с бутони от съперник в мача с Ботев и бе сменен принудително още в 20-та минута на мача, но от два дни тренира с отбора и вече се чувства добре. Неговото евентуално участие в мача срещу Спартак ще се решава непосредствено преди срещата утре.

Вратарят Цветан Димитров е с леки болки в рамото от мача със Сливен, но те отшумяват и той ще бъде напълно възстановен за утрешния сблъсък, който ще определи есенният лидер във втория ешелон на родното първенство.

Днес сутринта отборът на Нефтохимик замина за Плевен с група от 18 футболисти. Трима от играчите на тима не попаднаха в нея – Георги Стоянов, Ростислав Янков и Петър Колев. Отборът ще отседне на лагер в град Плевен, а за 15 часа е предвидена тренировка на стадион в града.