Момчил Желев и Георги Хашев останаха в Бургас

Двама от основните футболисти на Нефтохимик не се качиха на клубния автобус, който потегли по обяд за Враца.
Капитанът Желев и единият от стълбовете в отбраната Хашев останаха в Бургас и ще се подготвят индивидуално. Старши треньорът Димчо Ненов реши да даде почивка на бранителя, докато Желев се възстановява от травма, получена по време на последния мач в Търговище, спечелен от шейховете с 3:1.

Димчо Ненов заяви при тръгването за Враца, че за съжаление поради поройните дъждове отборът не е могъл да тренира пълноценно. Последните два дни футболистите са се подготвяли под проливния дъжд на изкуствените терени на спортен център Изгрев в Бургас, което неминуемо се е отразило неблагоприятно по отношение на подготовката на играчите за мача. Въпреки това, според наставника на бургазлии, отборът излиза във всеки мач за победа, като предстоящото гостуване не прави изключение.

Ненов смята, че Ботев Враца е отбор, който е в подем, а качеството на футбола в А група, доста по-различно от този, който се играе във втория ешелон. Този мач според треньора ще бъде тест за младия отбор на Нефтохимик, в който при отсъствието на капитана Момчил Желев и опитният Георги Хашев, ще излезе в още по младежка формация за двубоя с елитния тим утре.

Отборът на Нефтохимик ще отседне в хотел до Враца, като при пристигането е предвидена тонизираща разходка, след дългото пътуване. Утре сутринта футболистите на нафтата, също ще проведат тонизиращо занимание преди двубоя, който започва в 15 часа.