Ненов: Ще бъдем фактор в първенството. Отиваме за победа в Севлиево

При голям журналистически интерес премина първата официална пресконференция на Нефтохимик, преди старта на новия сезон в първенството. На нея присъстваха старши треньорът на тима Димчо Ненов и капитанът Момчил Желев.
Според наставника на нафтата отборът е напълно готов за началото на сезона. Подготовката е преминала на ниво, като за това говорят и резултатите в предсезонните контроли:

„Нашата цел е Нефтохимик да бъде фактор в първенството и да е в челото на класирането. Със сигурност ще опитаме да отговорим на високите очаквания на феновете, които ще идват на мачовете ни. Не искам да се повтарям – продължи Ненов, но ще опитаме да играем нападателен и атрактивен футбол. Това не означава, че ще загърбим защитата, но искаме да радваме привържениците с резултатни и победни игри.“

Треньорът очаква много оспорвана борба между 4-5 отбора за разпределението на местата в челото, като според него през този сезон силите на отборите в групата са много изравнени и първенството, определено ще бъде по-силно отколкото през миналата година. Все още селекцията в тима не е завършила като се търси нападател и един или двама офанзивни полузащитници, за да се вдигне конкуренцията в отбора.

Запитан за възнагражденията в отбора Ненов заяви, че абсолютно всичко в тези взаимоотношения между играчи и ръководство е изчистено и всеки футболист знае за какво играе. Наставникът обаче контрира, като каза, че повечето от футболистите, а и самия той са израснали в клуба и на всички е ясно какво означава да носиш фланелката на Нефтохимик. Той изтъкна факта, че трима основни футболисти на по 19 и 20 години са повикани в националния младежки отбор, което доказва техните качества. Останалите също горят от желание да се докажат.

„Видима е сериозен съперник, но ние тръгваме единствено с мисъл за победа. Играхме с тях и ги победихме в контрола, но шампионатните мачове нямат нищо общо с приятелските срещи. Севлиево е отбор, който ще намери място сред най-добрите в Б група“ – е мнението на Ненов.

Отборът на Нефтохимик ще тренира днес и утре по веднъж на базата си в Долно Езерово, а в събота по обяд заминава за габрово, където ще отседне преди мача. От 18 часа на градския стадион ще се проведе тонизираща тренировка, а в деня на мача отборът ще пътува до Севлиево.

Треньорът ще определи групата от 18 футболисти за мача непосредствено преди заминаването, тъй като конкуренцията между играчите е голяма. Единствено Станимир Митев може да пропусне срещата, поради контузията, която го извади за дълго от строя и му попречи да се подготви пълноценно още за първия кръг.