Нефтохимик възстанови щетите на Лазур

Ръководството на Нефтохимик нае няколко фирми и със средства на клуба работи по възстановяването на щетите нанесени на стадион Лазур. До утре работата по помещенията трябва да е приключена окончателно и те да придобият вида в който са били преди палежа миналата неделя.

На пресконференция днес наставникът на Нефтохимик Димчо Ненов остро порица инцидента, при който бе опожарен склад на стадиона. Според треньора момчетата от отбора не са могли да се порадват на победата в мача с Чавдар, след като са научили за случилото се.

– За нас е много важно да играем на стадион Лазур – сподели треньорът. Обстановката подкрепата и условията са прекрасни. Аз не възприемам футбола като война. На терена 90 минути сме съперници. На трибуните хората трябва да подкрепят отбора и да се радват на победите и хубавите моменти. Не мога да разбера тези, които вършат подобни неща. Спорта и ние нямаме нужда от такива хора. Безкомпромисно осъждаме както аз, така и момчетата подобни действия – завърши Ненов.
В срещата с журналистите участва и авторът на два гола от мача с Чавдар, Емануил Манев. Той сподели мнението, на своя треньор и изрази подкрепата си за феър плей по трибуните.

– Радостно е, че на последния ни мач имахме много мощна подкрепа. Все пак в Б група 3-4 хиляди фенове не се виждат често. Тук имаме по-голяма мотивация, играем с настроение. Много повече хора ни подкрепят, което ни стимулира да играем максимално добре – сподели младежкият национал.
От клуба констатираха, че доброто взаимодействие между ръководство, фенове и полиция е довело до бързото откриване на извършителя на палежа и задържането му. В същото време се установи, че след края на мача в сектора за фенове на Нефтохимик няма нанесени щети, както и счупени седалки.

Фирма за почистване пък вече придаде идеален вид на стадиона, който е готов за провеждането на следващите шампионатни двубои.