Нефтохимик громи в Разлог

_T8G5422Отборът на Нефтохимик разгроми Пирин Разлог на стадиона в планинския град. Гостите не оставиха никакви съмнения в по-голямата си класа и доказаха, че отборът притежава всички качества от следващия сезон да играе в групата на майсторите…

Любомир Божинов откри головата сметка за шейховете още в 4-та минута на мача, след като се възползва от грешка на вратаря на домакините. През цялото полувреме Нефтохимик разиграваше добре топката и използваше всяка възможност за атака. Така в 44-та минута Живко Петков получи една добра топка, напредна с хубав спринт и не остави за втори път в двубоя шансове за вратаря на домакините.

И второто полувреме Нефтохимик продължи да мачка съперника си и да доказва защо отборът трябва да продължи да го има. Още в първата минута след почивката Любчо Божинов изведе Живко Петков на добра позиция и младежкия национал отново не сбърка – 0:3. След третия гол нафтата малко свали оборотите и в отбора за момент се усети леко отпускане, от което се възползваха домакините, които успяха да отбележат почетно попадение в 57-та минута. Малко по-късно Емануил Манев в 71-та и Стамен Ангелов – 85-та доведоха резултата до 5:1 за нашите.

В последните минути, когато мачът се доиграваше, нафтата допусна още едно попадение във вратата на Цветан Димитров за крайното 5:2 за лидера в обединената Б футболна група.